Leiebil i havnebyen San Francisco

San Francisco ligger i delstaten California og er en havneby som tidlig ble et knutepunkt for maritime, kommersielle og finansielle aktiviteter i USA. Dette gjenspeiler seg i dagens San Francisco, og mange kjenner byen best som et innovativt og interaktivt samfunn med mye å by på. Uansett hva det er du er på utkikk etter i et reisemål er, kan du være trygg på at San Francisco leverer. Denne byen byr på gode spiseopplevelser, fantastiske kunstutstillinger og en kultur uten sidestykke.

San Franciscos historie

Det San Francisco som vi kjenner til i dag startet som et lite samfunn stiftet av engelskmannen William Richardson i 1835. Etter hvert tok byen navnet etter bukta den lå ved siden av og ble hetende San Francisco. Med en stor, naturlig havn ble det tidlig et viktig maritimt handelssentrum, og etter å ha blitt basen for det store gullrushet i 1849 var San Franciscos status som en av de viktigste handelsbyene etablert. Byen er også essensiell for sjøforsvaret i USA.

Denne viktige handelsbyen ble i 1906 rammet av et forferdelig jordskjelv fulgt av en ødeleggende brann. Dette ødela mesteparten av byen, og grunnet engasjerte innbyggere ble byen raskt gjenoppbygget med enkelte forbedringer. Havneområdet Fisherman’s Wharf ble gjort mer publikumsvennlig og flere av de aller mest kjente landemerkene i byen fikk liv under denne gjenoppbyggingsfasen. I tillegg til dette ble undergrunnsbanen under Market Street bygget. I dag bor det rundt 800 000 mennesker i San Francisco, og årlig besøker rundt 19 millioner turister byen.

  • Fisherman’s Wharf – populært havneområde
  • Coit Tower – monumentet på Telegraph Hill
  • Sutro Baths – verdens største innendørs svømmebasseng bygget i 1896
  • Haas-Lilienthal House – byens eneste intakte hjem fra den Viktorianske era

Reise i San Francisco

San Francisco har så mange som tre flyplasser. Det er også verdt å merke seg at det er enkelte attraksjoner du ønsker å besøke der det kan lønne seg å ha tilgang til en bil. Det er ikke alltid lett å vite hvor det er en skal leie bil, noen foretrekker å gjøre det på flyplassen og ha tilgang til den under hele ferien mens andre kanskje bare vil ha bil noen dager av ferien. Uansett hva du foretrekker er mulighetene der for deg når du drar til San Francisco.

Det finnes utallige selskaper som driver med utleie av biler både på flyplassen og i byen. Dette kan føre til forvirring om hvilke selskaper som tilbyr den beste leieavtalen for deg, men den høye konkurransen fører heldigvis også til mange gode tilbud. I tillegg til dette finnes flere nettsider inkludert Goautos der du kan søke etter og finne den rette leiebilen for deg. Du kan du søke og booke leiebiler uansett hvor du befinner deg, noe som er flott hvis du en dag føler seg litt spontan.

Wine Country

Et godt eksempel på noe som kan få selv den mest organiserte av turister til å føle seg litt spontan er et besøk opp til det velkjente Wine Country. I tillegg til at du kan smake på fantastiske viner laget av de lokale vingårdene vil du også kunne nyte det fantastiske landskapet som omringer de anerkjente vingårdene som omringer San Francisco. Da disse kjente områdene ligger omtrent en time unna San Francisco er det veldig praktisk med en leiebil for hånden.

Enten du booker på forhånd eller velger et spontant besøk er det i alle fall mulig å få leiebil. Kjente selskaper for bilutleie som Hertz, Budget, Thrifty og Avis tilbyr leiebiler slik at du har mulighet til å bruke ferien din på akkurat det som passer deg. Om du velger å leie en bil av selskapet Avis har du mulighet til å gjøre dette fra havneområdet Fisherman’s Wharf som betyr at du på én dag har mulighet til å få med deg to vidt forskjellige men like flotte opplevelser.

Raske biler og flotte restauranter

I tillegg til den flotte kjøreturen opp til vinområdene som går rundt San Pablo Bay med tilhørende nasjonalpark og forbi Veterans Memorial Park, er det en veldig kjent turistattraksjon som definitivt oppleves aller best i en bil. Som turist i San Francisco vil en kjøretur over Golden Gate Bridge virkelig sette standarden for alle kommende ferier hvor som helst i verden. Med en leiebil i San Francisco har du mulighet til å sette ut på en av de mest ikoniske kjøreturene verden har å by på.

Flere av de mest kjente restaurantene ligger spredt rundt om i den store byen, så en leiebil vil virkelig være anbefalt dersom du både til frokost, lunsj og middag ønsker å spise deg god og mett på forskjellige restauranter. Når du er på ferie skal du gjerne unne deg litt ekstra, og i San Francisco har du mulighet til å gjøre akkurat dette. Selskapet Fast Toys Club leier ut biler av et helt annet kaliber enn det du har sett tidligere.

  • Fast Toys Club tilbyr alt fra Ferrarier til Rolls Royce
  • Du finner dette selskapet i sentrum av San Francisco

Tilgjengelig, variert og fleksibelt

De fleste som besøker San Francisco ønsker å komme tilbake igjen. Det finnes utrolig mange aktiviteter for enhver smak og alt er tilgjengelig for deg. Tilgjengelighet, variasjon og fleksibilitet er veldig viktig for mange turister, og denne byen krysser virkelig av alle disse punktene. Når du drar på tur er det ikke alltid en ønsker å planlegge alt på forhånd, og av den grunn er det veldig befriende å dra til en by der du har mulighet til å oppleve alle de tingene som skulle falle deg inn.

I tillegg til selskaper som tilbyr ordinær utleie av bil på dagen som Sixt finnes det også selskaper slik som Zipcar som tilbyr både bildelingstjenester og timebasert leie av bil. Dette er perfekt dersom du kun er på utkikk etter å komme deg fra A til B eller bare har behov for bil en liten stund. Uansett hva det er du er på utkikk etter har du enkel tilgang på det i en av verdens mest kjente og kjære byer San Francisco.